tip van de sluier

Ga naar beneden

tip van de sluier

Bericht  adriaan op 9th maart 2008, 14:58

Het boeddhisme wordt ook wel geen religie genoemd maar een filosofie. Eigenlijk past levenswijze nog het beste om het boeddhisme te omschrijven. Het doel is om de latent aanwezige wijsheid ( let op geen kennis) bewust te maken. Dit wordt ook wel verlichting genoemd.
Boeddhisme gaat er van uit dat iedereen verlichting kan bereiken, iedereen heeft de zogenaamde boeddhanatuur in zich.
De grote vraag is dan hoe krijg ik dit voor elkaar ?
Er zijn vele soorten boeddhisme en de weg naar verlichting wordt verschillend uitgelegd.
De basis komt wel op hetzelfde neer en dat is dat het lijden wordt veroorzaakt door verlangen, als we iets willen en denken het niet te kunnen krijgen dan lijden we. Dit kan een bepaald talent zijn, een materieel ding of dat je niet leuk wordt gevonden door iemand, allerlei mogelijkheden in de breedste zin.
Het boeddhisme wat ik beoefen gaat uit dat elk verlangen waardevol is en indien je het echt wilt je ervoor moet gaan, de weg om dit doel te bereiken geeft je dan ook inzicht waarom je het wilt, waarom je zo handelt, welke dingen je in de weg staan etc..
Om dat goed waar te nemen hebben we de wijsheid nodig en dat haal je naar boven door het opzeggen van de mantra Nam-myoho-renge-kyo.
Hiermee wordt je boeddhanatuur geactiveert en geeft ons het juiste inzicht, wat te doen, wat onze motivatie is etc..maar ook vreugde, compassie en moed. Je komt dus stapje voor stapje bij je echte zelf. En daarmee veranderen we onszelf in positieve zin waardoor onze omgeving waarmee we verbonden zijn, mee veranderd. Dit is het veranderen van karma. Soms kunnen de tendensen hardnekkig zijn maar met Nam-myoho-renge-kyo heb je een oneindig vat waaruit je levenskracht kan putten en is alles ten positieve te veranderen.
Doordat je leert hoe het leven in elkaar zit leer je steeds beter positieve oorzaken te leggen die weer positieve gevolgen geven , dit wordt de wet van oorzaak en gevolg genoemd.
Er is nog veel meer te vertellen maar wil je meer weten, laat het dan weten., groetjes Adriaan.

adriaan

Aantal berichten : 4
Registration date : 16-12-07

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum